Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekad i sad

Bliži se deseta godišnjica katastrofe koja je odnijela više od 230 tisuća života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se svijet priprema za desetu godišnjicu katastrofe fotografska agencija objavila je fotografije razaranja 2004. godine i istih područja danas.

Prije gotovo 10 godina, 26. prosinca 2004. godine, u Indijskom oceanu dogodio se tsunami i jedna od najsmrtonosnijih prirodnih katastrofa u povijesti, piše Metro.co.uk.

Pročitajte i ovo Potres u Japanu 2011. godine Na današnji dan ''To su stvari koje želim zaboraviti, ali ne mogu'': Godišnjica jednog od najsnažnijih potresa u povijesti Slika nije dostupna PANIKA MEĐU STANOVNICIMA Potres na indonezijskom otoku: Najmanje 35 poginulih, stotine ozlijeđenih, srušeno nekoliko zgrada...

Posljedice tsunamija koji je uslijedio nakon potresa magnitude 9,1 bile su zastrašujuće. Na nekim dijelovima razorni valovi bili su visoki i preko 30 metara. Više od 230 tisuća ljudi poginulo je u 14 zemalja, a milijuni su ostali bez krova nad glavom i sredstava za život.

Sretan završetak: Nestala u tsunamiju 2004. godine, u lipnju se vratila obitelji!

Pozivu u pomoć odazvao se cijeli svijet pa je prikupljeno više od 10 milijardi eura humanitarne pomoći.

Najviše je stradala Indonezija, a dok se svijet priprema za obilježavanje desete godišnjice katastofe, foto agencija Getty objavila je slike razaranja 2004. godine, zajedno s fotografijama istih područja danas. Zemlja se nakon jedne od najgorih prirodnih katastrofa u povijesti obnavlja, a kako danas izgledaju uništena mjesta pogledajte u fotogaleriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene