Dok se svijet priprema za desetu godišnjicu katastrofe fotografska agencija objavila je fotografije razaranja 2004. godine i istih područja danas.


Prije gotovo 10 godina, 26. prosinca 2004. godine, u Indijskom oceanu dogodio se tsunami i jedna od najsmrtonosnijih prirodnih katastrofa u povijesti, piše Metro.co.uk.

Vezani članci Snažan potres pogodio Indoneziju (Foto: AFP) - 4 Snažan potres u Indoneziji ubio najmanje jednu osobu: Uništeno više od 30 kuća, ali bez opasnosti od tsunamija Posljedice tsunamija koji je pogodio Indoneziju u rujnu 2018. godine (Foto: AFP) Snažan potres pogodio Indoneziju: Državna agencija za geofiziku izdala upozorenje zbog mogućnosti tsunamija

Posljedice tsunamija koji je uslijedio nakon potresa magnitude 9,1 bile su zastrašujuće. Na nekim dijelovima razorni valovi bili su visoki i preko 30 metara. Više od 230 tisuća ljudi poginulo je u 14 zemalja, a milijuni su ostali bez krova nad glavom i sredstava za život.

Sretan završetak: Nestala u tsunamiju 2004. godine, u lipnju se vratila obitelji!

Pozivu u pomoć odazvao se cijeli svijet pa je prikupljeno više od 10 milijardi eura humanitarne pomoći.

Najviše je stradala Indonezija, a dok se svijet priprema za obilježavanje desete godišnjice katastofe, foto agencija Getty objavila je slike razaranja 2004. godine, zajedno s fotografijama istih područja danas. Zemlja se nakon jedne od najgorih prirodnih katastrofa u povijesti obnavlja, a kako danas izgledaju uništena mjesta pogledajte u fotogaleriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook