Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brata još uvijek traže

Sretan završetak: Nestala u tsunamiju 2004. godine, u lipnju se vratila obitelji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raudhatul Jannah imala je svega četiri godine kada je nju i njezinog brata odnio tsunami iz obiteljskog doma u Brandi Acehu.

Majka djevojčice Jamaliah izjavila je kako su ona i muž prestali tražiti djevojčicu i dječaka nakon otprilike mjesec dana jer su mislili da su poginuli, ali u lipnju se dogodilo nešto neočekivano. Majčin je brat opazio djevojčicu koja jako nalikuje izgubljenoj djevojčici, a kasnije se otkrilo da ju je cijelo vrijeme čuvala starija žena u obližnjem okrugu Aceh Barat Dayi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Čim ju je vidjela, znala je da se radi o njezinoj kćeri, izjavila je majka Jamaliah te nadodala kako je to pravo čudo.

VIDEO Nestao mladić, voda nosila aute, asfalt!

Jamaliah kaže kako je voda njoj i mužu, dok su se držali za plutajuće deblo, istrgnula iz ruku Raudhatul i njezina brata, tada sedmogodišnjaka. Raudhatul je danas 14-godišnjakinja, a roditeljima je rekla kako je i brat vjerojatno preživio jer ih je voda odnijela na otok Banyak, kaže majka.

'Tražit ćemo ga na Banyaku jer vjerujemo da je i on živ', rekla je.

Snažan potres krajem 2004. potaknuo je stvaranje tsunamija u Indijskome oceanu, a u toj je katastrofi život izgubilo 23 tisuće ljudi. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene