Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ni novčića našim krvnicima'

Inat Grka: Bojkotiraju njemačke i nizozemske proizvode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grcima su za sve krive Njemačka i Nizozemska pa su počeli bojkotirati njihove proizvode.

Ni novčića našim krvnicima - poruka je grčke udruge potrošača. Krivca za uštede koje im slijede, a uključuju i smanjenje plaća, mirovina i desetke tisuća otkaza pronašli su u Europi, točnije Njemačkoj i Nizozemskoj. Građane pozivaju da ne kupuju proizvode iz tih zemalja.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

>> Iako je danas mirno, raspoloženje u Ateni i dalje je loše

'Razlog bojkota je protivljenje njemačkoj i nizozemskoj ekonomskoj politici i oštrim mjerama koje nam pokušavaju nametnuti', izjavio je Fotis Spiropoulos, iz udruge potrošača.
Grke pozivaju da umjesto uvoznih proizvoda, kupuju domaće. 'Naša inicijativa, naravno, nema ništa s njemačkim i nizozemskim narodom. Ima samo s politikom njihovih vlada. Znamo da Nijemci i Nizozemci pokazuju solidranost s grčkim narodom sudjelujući u pokretu 'Svi smo mi Grci'', dodao je Spiropoulos.

Nijemci u Grčku uglavnom izvoze automobile, mliječne proizvode i elektroniku. 2010. izvezli su roba u vrijednosti 6 milijardi eura. 'Ne mislim da je to pretjerivanje i mislim se pridružiti bojkotu. Smatram da nas podcjenju i ponizuju bez razloga', rekla je gradska službenica Paraskevi Tzilianou. 'Ne slažem se. S Njemačkom imamo dobre odnose godinama. Uvoze naše proizvode i mi njihove. Uostalom od ovakvih akcija nikada velike koristi', mišljenja je ekonomist George. Njemačka i Nizozemska nisu komentirale ovu inicijativu grčke udruge potrošača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene