Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIZARNA PRIČA

Implantati u grudima spasili je od sigurne smrti - ovo nije prvi put da medicina bilježi takvo što

Monitori u operacijskoj sali
Monitori u operacijskoj sali DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Monitori u operacijskoj sali Galerija 1/1 >>
Liječnici kažu da je ženi život spasio implantat u grudima koji je spriječio da joj metak dođe do srca.

Ovo nije prvi put da medicina bilježi takvo što. Slučaj je zabilježen u časopisu Plastic Surgery Case Studies, a članak su napisali kanadski liječnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Najnormalnija noć u Splitu" VIDEO "Toooooo!" Žena usred splitskog restorana otkrila grudi i izazvala potpuno oduševljenje Slika nije dostupna Novo u estetskoj kirurgiji - grudi obložene titanom

Prema njihovu izvještaju, 30-godišnja žena šetala se ulicom u Torontu 2018. godine kad je osjetila "vrućinu i bol u lijevoj strani prsišta". Vidjela je krv, ali je sama uspjela doći do hitne pomoći. Utvrđeno je kako je metak završio ispod njezine dojke.

Liječnici su joj uklonili oba silikonska implantata i vidjeli da je metak prošao kroz lijevi implantat, zatim u desni implantat, toliko snažno da se desni implantat izokrenuo, piše Gizmodo.com.

Budući da je lijevi implantat bio na vrhu ženina srca i prsne šupljine, vjerojatno je da joj je progib spasio život, navodi se u izvješću. 
Ženi je slomljeno desno rebro, ali se u potpunosti oporavila.

U medicinskoj literaturi postoje još četiri slučaja gdje su meci završili u implantatima. U dva slučaja metak je završio u implantatima i sigurno spasio dva života. Čini se da implantat usporava metak i čini ga manje kobnim.

Znanstvenici su implantate testirali u laboratoriju i potvrdili da u određenim okolnostima implantati spašavaju živote. 

I dalje je nepoznato tko je pucao u 30-godišnju ženu koja se šetala Torontom. Počinitelj nikada nije pronađen, no ona se uspješno oporavila. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene