Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj žrtava i dalje raste

Među žrtvama ruskog napada na restoran i sestre blizanke

Julia i Ana Aksenčenko
Julia i Ana Aksenčenko Foto: Ministarstvo obrane Ukrajine/Platforma X
Među deset stradalih civila je i tromjesečna beba.

Ukrajinske vlasti još prebrojavaju žrtve ruskog raketnog napada na pizzeriju u gradu Kramatrosku u utorak. Među deset ubijenih civila troje je maloljetnika, uključujući 14-godišnje blizanke Juliju i Anu Aksenčenko.

Gradsko vijeće izrazilo je sućut roditeljima žrtava preko aplikacije Telegram te je dodalo: "Ruska raketa zaustavila je otkucaje srca dvaju anđela. Dijelimo tugu vaše obitelji i zajedno s vama spuštamo glave u dubokoj tuzi."

Ruski projektili nisu prvi put za svoj cilj imale grad Kramatorsk, a u ovom najnovijem napadu ranjeno je više od 60 osoba, kako javljaju ukrajinske vlasti. Među ozlijeđenima je i jedna osmomjesečna beba. Ovakav tip protuudara projektilima na civile provodi se od početka oružanih sukoba. Dodatni problem za ukrajinske obrambene snage je ruski balistički projektil Iskander, koji je navodno korišten u posljednjem napadu, prenosi Index.hr.

Julia i Ana Aksenčenko Kramatorsk (Foto: Afp)

Grad se nalazi nedaleko od fronte te je već stradavao tijekom sukoba, ove godine već su uništene stambene zgrade, a prošle su Rusi bacili bombu na prepunu željezničku stanicu. SAD, Europska unija i Ujedinjeno Kraljevstvo oštro su osudili sinoćnji napad u Kramatorsku.

BBC navodi kao je taj posljednji napad samo znak da se rat u Ukrajini nastavlja, bez obzira na nedavne unutarnje nemire. Neuspjeli pokušaj ustanka protiv Putina predvođen Jevgenijem Prigožinom podigao je pitanje o moralu ruske vojske, ali ovakvi napadi na civilne mete potvrđuju da se ništa nije promijenilo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene