Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan turski imam optužio je Djeda Mraza da nije pošten jer se služi dimnjacima kako bi u kuće donio darove umjesto da uđe kroz vrata.


Turska, 99 posto muslimanska zemlja, ne slavi Božić i islamski dostojanstvenici redovito pozivaju vjernike da ne štuju kršćanske običaje. 'Djed Mraz ulazi kroz prozore i dimnjake. Da je pošten, ušao bi kroz vrata, kod nas je tako', rekao je Sulejman Yeniceri, imam u Kesanu, gradu na sjeverozapadu Turske.

Po legendi, Djed Mraz inspiriran je svetim Nikolom, zaštitnikom djece i pomoraca, biskupom Mire, danas Demre u turskoj pokrajini Antaliji, koji je živio u trećem i četvrtom stoljeću.

Imam Yeniceri rekao je kako Kuran poziva vjernike da uđu u kuću 'kroz vrata' te je muslimane podsjetio da 'Božić nije njihov blagdan' posebno ih pozivajući da ne piju alkohol. (Hina)

Vezani članci Bojler, ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) ''Nastaje potencijalna tempirana bomba za trovanje monoksidom'': Što učiniti ako imate atmosferski bojler? Parkour (Foto: Screenshot/YouTube) Skakao po krovu zgrade na 25. katu i umalo poginuo, a sve je uspio i snimiti