Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki student na sudu

Skidanje glazbe moglo bi ga koštati 4.5 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je sutkinja presudila da je američki student Joel Tenenbaum kriv za ilegalno skidanje i distribuciju pjesama s interneta, pitanje je koliki će iznos morati platiti glazbenoj kući koja je podigla tužbu protiv njega.

Prema izračunu, 30 pjesama za koju je Joel priznao krivnju, i za koje je dokazano da ih je ilegalno skinuo, 25-godišnjak bi mogao platiti odštetu od četiri i pol milijuna američkih dolara, piše boston.com. Studenta Bostonskog sveučilišta tužila je glazbena kuća, za ilegalno skidanje glazbe, a sutkinja Nancy Gretner odluku o iznosu koji će platiti oima od kojih je ukrao prepustila je poroti. Za skidanje dokumenata mladi je Amerikanac koristio internet servise Napster i Kazaa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Ova je tužba tek druga od tisuće pritužbi ilegalnog skidanja pjesama koje glazbena industrija prijavljuje sudu. Većina slučajeva završi pogodbom, a krivci pristaju platiti 3.000 do 5.000 dolara. Prošli mjesec samohranoj majci Jammie Thomas-Rassett iz Minnesote na sudu je presuđeno da za glazbu koju je nabavila ilegalno treba platiti 1.92 milijuna dolara.

Skidate li ilegalno glazbu s interneta?

  • Da
  • Ne
  • Rijetko

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene