Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baza nalik bivšoj

IAEA: Sirija izgradila novu raketnu bazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirija je obavijestila Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da je izgradila novu raketnu bazu na ruševinama pogona u mjestu Al-Kibaru koje je izraelsko zrakoplovstvo bombardiralo 2007., otkrili su diplomati bliski IAEA-i.

Voditelj sirijskog izaslanstva za atomsku energiju Ibrahim Othman takvo je izvješće podnio u sjedištu agencije u utorak, a u srijedu su to novinari doznali od neimenovanih dužnosnika.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Sjedinjene Američke Države ocjenjuju da je nuklearni reaktor, što ga je Sirija gradila uz pomoć Sjeverne Koreje, bio gotovo završen u Al-Kibaru prije nego što će ga Izraelci bombardirati u rujnu 2007. Damask je to zanijekao, tvrdeći da je to bila napuštena vojna baza.

Nakon bombardiranja sirijske vlasti počele su uređivati teren te su izgradile novu zgradu nalik bivšoj, koju su obišli inspektori IAEA-e, o čemu nisu davali izjave. UN-ova agencija za nuklearni nadzor otkrila je 2008. ondje čestice urana, no Sirija tvrdi da uran potječe od izraelskih raketa, što je IAEA odbacila u zadnjem izvješću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene