Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitno moraju na kontrolu

I one su u panici zbog otrovnih silikonskih implantata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češke zdravstvene vlasti pozvale su u utorak na kontrolu žene s ugrađenim silikonskim umetcima ugasle tvrtke PIP čiji su se proizvodi pokazali štetni te su izazvali paniku u svijetu.

Državni institut za kontrolu lijekova objavio je u utorak da je prodaju umetaka PIP-a (Poly Implant Prothese) obustavio 2010., na poziv francuskih vlasti nakon smrti nekoliko pacijentica zbog čega je pokrenuta istraga o mogućem kancerogenom djelovanju silikona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema panike Postoji li u Hrvatskoj opasnosti od puknuća implantata za grudi? Slika nije dostupna Oštro oko policajaca VIDEO Okorjeli kriminalac 'pretvorio' se u ženu, ipak su ga prepoznali

>>Čak 30.000 žena mora hitno na vađenje umetaka iz grudi!

Institut 'nema nikakvih podataka o nepoželjnim posljedicama ugradnje implantata PIP', navodi ustanova u priopćenju i poziva žene da se jave svome liječniku.

Češke vlasti ne znaju kolik broj Čehinja ima ugrađene implantate francuskog proizvođača čije je proizvode kupilo 300.000 žena u svijetu.

PIP je bankrotirao 2010., kada je službena istraga pokazala da je ugrađivao jeftin, industrijski silikon u neke svoje proizvode što je u pojedinim slučajevima izazvalo komplikacije nakon pucanja i curenja silikona u tijelo. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene