Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rizik od puknuća i raka

Čak 30.000 žena mora hitno na vađenje umetaka iz grudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuske vlasti zatražit će od oko 30.000 žena koje imaju ugrađene potencijalno opasne silikonske umetke u grudima da ih izvade.

Postoji ozbiljna zabrinutost oko implantata koje proizvodi Poly Implant Prothese (PIP), da predstavljaju velik zdravstveni rizik, prenosi francuski list Liberation.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo Slika nije dostupna Nastavak afere Uhićen vlasnik tvrtke koja je proizvodila opasne implantate

Prošle je godine otkriveno kako je PIP za izradu silikonskih umetaka koristio nelegalni silikonski gel, koji lako puca. Sada je francuska vlada osnovala posebnu komisiju koja bi se trebala pozabaviti novonastalim problemom.

'Moramo odstraniti sve njihove umetke. Suočeni smo sa zdravstvenom krizom, koja je povezana s prijevarom', istaknuo je dr. Laurent Lantieri, plastični kirurg i član navedene komisije.

Kasnije ovog tjedna francuska vlada bi trebala iznijeti javnosti plan akcije. 'Sve žene koje imaju PIP silikonske umetke, morale bi se javiti svojim plastičnim kirurzima', istaknula je glasnogovornica francuske vlade Valerie Pecresse.

Osim što predstavlja visok rizik od rupture, već je zabilježeno i devet slučajeva raka dojke kod žena s PIP-ovim silikonskim usadcima, koji su prošle godine i zabranjeni u Francuskoj. Policija je zaprimila čak 2.000 pritužbi te je provedena i istraga u kojoj se pokazalo što su u PIP-u napravili.

Dosad je 523 PIP-ova silikonska usatka uklonjeno, nakon otkrića da su opasni po zdravlje žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene