Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravičan zločin

Htjela prodati kćer za iPhone, a onda djecu ostavila da umru u paklenim mukama u vrelom automobilu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Žena iz Queenslanda osuđena je na devet godina zatvora jer je iz nehaja ostavila svoje dvije kćeri da umru u užarenom automobilu.

Kerri-Ann Conley (30) iz predgrađa Waterford West u Loganu u Australiji izjasnila se krivom na Vrhovnom sudu u Brisbaneu po dvije točke optužnice za ubojstvo iz nehaja te je osuđena. Sudac Peter Applegarth rekao je da je Conley pokazala "teško kriminalno zanemarivanje" kao jedina skrbnica svojih kćeri i da je donijela neoprostivu odluku da ostavi djecu u automobilu.

Conley je svoje kćeri Darcey-Helen, u dobi od dvije i pol godine, i Chloe-Ann, u dobi od 18 mjeseci, odvela k svojoj prijateljici u 23:30 i vratila se kući oko 4 ujutro sljedećeg dana. Ostavila je djecu u autosjedalicama jer ih nije htjela probuditi te je otišla spavati.

"Odlučili ste ostaviti djecu u autu iz potpuno neadekvatnog razloga, to nije bio trenutačni propust", rekao je Applegarth.

Automobil je ostavljen na izravnoj sunčevoj svjetlosti bez sjene, a sva vrata i prozori bili su zatvoreni, što je dovelo do toga da je automobil dosegao ekstremne temperature do 10:30.

"Bili su nezbrinuti, nitko ih nije čuo i nitko ih nije promatrao u mraku. Sunce je izašlo u 5 ujutro i jeste li provjerili plaču li djeca ili su uzrujana? Ne, niste. Bili ste na telefonu do 5:55", rekao je Applegarth. Rekao je da ne može ni zamisliti u kakvim su strašnim uvjetima preminula djeca. 

Pročitajte i ovo Hayim Nissim Cohen jedan je progovorio Otac iz pakla: Posvojio 9 dječaka i silovao ih, a kad bi odbili, kazna je bila užasna

"Koža im je bila puna mjehura, bile su dehidrirane", rekao je Applegarth. Kad se Conley vratila do auta, pronašla je djecu mrtvu i izvela ih iz auta prije nego što se pokušala riješiti droge u svojoj kući.

Conley se također izjasnila krivom za posjedovanje kanabisa te je priznala da je koristila metamfetamin dan prije smrti svojih kćeri.

 

 

Ubrzo je otkriveno da Conley ima dugu povijest zlouporabe droga i zanemarivanja djece. Izvješće koje je dobio 9News pokazuje da je Kerri-Ann Conley bila dobro poznata socijalnim službama još u studenom 2019. te je bilo poznato da uživa droge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kampovi za predogoj Stotine tisuća tinejdžera zlostavljali godinama: Nisu im dali hranu i vodu, lomili su im kosti, seksualno ih napastovali - a sve to usred SAD-a

 

U izvješću se također navodi da je Conley rekla da svoje nerođeno dijete želi zamijeniti za iPhone 7 5. lipnja 2018.

Kasnije te godine više puta se propustila podvrgnuti obveznim testovima na droge iako je koristila metamfetamin, pokazalo je izvješće.

Dana 6. studenog 2019. objavljeno je da je njezina starija kći trčala po kući s bongom u ustima i odvezena je u bolnicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene