Još pet hrvatskih državljana, članova posade, ostalo je na kruzeru koji je u izolaciji već 14 dana zbog 540 slučajava zaraze koronavirusom.

Galerija


Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, a još ih petero zasad ondje ostaje jer su članovi posade, doznaje se u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 

Vezani članci Pave Radić iz Popovića U gradovima se mučimo s dosadom, a izvan njih je druga priča: "Pripremamo se jer će ljeto ipak doći" Donald Trump Trump natjerao zdravstvene dužnosnike da za liječenje koronavirusa preporuče lijekove koji nisu testirani za to

Putnici s kruzera Diamond Princess, na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami.

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, rečeno je u MVEP-u.

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da bi se tijekom dana trebalo iskrcati oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome zaraze koronavirusom, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte sa zaraženima.

"Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju", navodi MVEP.

"Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade nastavlja boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade, iako nemaju simptome bolesti."

MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Japanu u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima te da i dalje stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć. (Hina)