Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U PRITVORU

Hrvatski državljanin optužen za pokušaj krijumčarenja migranata: 500 eura po osobi za mjesto u kamionu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tužiteljstvo BiH u utorak je podignulo optužnicu zbog trgovine ljudima protiv hrvatskog državljanina Željka Kukeca, koji je u toj zemlji uhićen u kolovozu i otad je u pritvoru.

Kako je potvrđeno iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu, Željko Kukec (61), koji je rođen u Bjelovaru, sada je optužen zbog pokušaja krijumčarenja 30 ilegalnih migranata, a optužnicu koja je protiv njega podignuta još treba potvrditi Sud BiH.

U optužnici se navodi kako je on 3. kolovoza preko graničnog prijelaza Bosanski Šamac kamionom pokušao ilegalno prevesti iz BiH u Hrvatsku 30 državljana Turske koji nisu imali pravo ulaska na teritorij Europske unije.

Svaka od tih osoba, među kojima je bio i jedan maloljetnik, Kukecu je za to platila po 500 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 SIGURNOST I DOSTOJANSTVO Prije 16 godina u Hrvatskoj je prvi put priznato pravo na azil: Gdje smo danas u ''tvrđavi Europi'' i jesmo li zaboravili ljudima biti ljudi?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zatraženo zamrzavanje pregovora Oštre kritike Njemačke prema Srbiji: "Pregovore o članstvu u Europskoj uniji treba staviti na led"

Pokušaj krijumčarenja migranata otkrili su pripadnici Granične policije BiH, a Kukec je nakon toga uhićen te će mu se suditi u BiH ako optužnica bude potvrđena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene