Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodna potjernica

Hrvat, osuđen u Bugarskoj za trgovinu drogom, uhićen u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka savezna policija (Bundespolizei) privela je u subotu navečer u zračnoj luci u Dortmundu jednog državljanina Hrvatske na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisalo bugarsko pravosuđe, priopćio je područni ured Savezne policije u Dortmundu.

'Hrvatski državljanin osuđen je u Bugarskoj na sedam i pol godina zatvora zbog delikata povezanih s trgovinom droge', rekao je za Hinu predstavnik Savezne policije u Dortmundu, Juergen Karlisch. Tridesetdevetogodišnji hrvatski državljanin, koji živi u pokrajini Sauerland na zapadu Njemačke, uhićen je nakon slijetanja zrakoplova iz Splita prilikom kontrole putovnica i to na uhidbeni nalog koji je izdala Bugarska. Policija je odbila objaviti ime i inicijale privedenog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bravo, majstore! Kakav genijalac: Na Facebooku objavio vlastitu potjernicu, uhićen 45 minuta nakon toga Slika nije dostupna Zašto je bitan ulazak u EU? Maturanti medicinske i tehničke škole kod ministrice Pusić

Nadležni sudac bi tijekom dana trebao donijeti odluku o tomu gdje bi privedeni trebao odslužiti ostatak kazne od pet godina i deset mjeseci. Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija od njemačkih vlasti zasad nije primilo službenu obavijest, a u tijeku je provjera tih informacija, saznaje se iz MVPEI-a.

MVPEI potvrdio uhićenje hrvatskog državljanina u Njemačkoj

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je u nedjelju da je u subotu u Njemačkoj uhićen hrvatski državljanin za kojim je bila raspisana međunarodna tjeralica za nedjela povezana s drogom. 'U telefonskom razgovoru s policijskim područnim uredom u Dortmundu, hrvatski konzulat u Duesseldorfu je obaviješten o uhićenju hrvatskog državljana jučer u Dortmundu. Osoba se trenutno nalazi u pritvoru u Dortmundu no nije se obraćala konzulatu niti tražila konzularnu pomoć', rekla je Sandra Rizmaul iz ureda za odnose s javnošću MVPEI-a.

Potvrdila je ranije izjave njemačke policije da je za tim hrvatskim državljanom, čiji identitet zasad nije otkriven, raspisana međunarodna tjeralica zbog nedjela povezanih s drogom. Njemačka savezna policija priopćila je da je državljanin Hrvatske uhićen u Dortmundu na osnovu međunarodne tjeralice koju je raspisalo bugarsko pravosuđe, te da je on u Bugarskoj osuđen na sedam i pol godina zatvora zbog delikata povezanih s trgovinom drogom.

Tridesetdevetogodišnji hrvatski državljanin, koji živi u pokrajini Sauerland na zapadu Njemačke, uhićen je nakon slijetanja zrakoplova iz Splita prilikom kontrole putovnica. Policija je odbila objaviti ime i inicijale privedenog. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene