Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naivan um'

Hrabra majka: Sama otišla po sina koji se pridružio Islamskoj državi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21-godišnji James samo je jedan od 600 mladih Britanaca koji su se uputili u Islamsku državu. Njegova majka spakirala je stvari i otišla po njega.

Samohrana majka iz Velike Britanije uputila se u opasnu misiju spašavanja svog 21-godišnjeg sina koji je ranjen u borbama Islamske države. James se nakon ranjavanja izgubio da bi konačno našao put do Turske gdje ga je majka i pronašla.

Pročitajte i ovo Policijsko vozilo - 2 Očevid u tijeku Strava kod Iloka: Metalnim predmetom zatukao vlastitu majku pa pobjegao, otprije je poznat policiji Slika nije dostupna Postalo sumnjivo Rodbinu uvjerio da ona ne želi razgovarati s njima: Šest godina skrivao majčinu smrt i dizao njezinu mirovinu

Stavovi 21-godišnjeg Jamesa drastično su se promijenili i radikalizirani putem materijala koje proučavao na internetu, kaže njegova majka Linda. Prije tri godine s kršćanstva se preobratio na islam jer mu je ta vjera 'dala snažan moralni kompas'. Sate je provodio učeći o svojoj novoj vjeri, a u jednim je trenu skrenuo u radikalnom pravcu.

VIDEO Objavljene snimke borbi protiv IS-a

'Bio je vrlo uzrujan zbog svega što se tamo događa i u njegovom naivnom umu pojavila se ideja kako će im moći pomoći ako ode tamo. Tako je i otišao. Sve sam saznala tek kad je otišao. Znao je da bih ga suprotnom spriječila', ispričala je Linda.

Nakon što je došla u Tursku i pronašla sina odvela ga je kući gdje se 21-godišnjak morao suočiti s obavještajcima i reći im sve što znao o operativi Islamske države.

On je samo jedan od šestotinjak mladih Britanaca koji su se ove godine uputili na Bliski istok ne bi li se pridružili Islamskoj državi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene