Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kurdi protiv Islamista

VIDEO Objavljene snimke borbi protiv IS-a: Pogledajte kako to izgleda na terenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kurdska militantska skupina koja se bori na prvoj liniji u Siriji protiv boraca Islamske države sve više napreduje u vraćanju teritorija.

Kurdski borci, inače članovi YPG-a, naoružana su vojna baza na sjeverozapadu Sirije koja se bori ne bi li zaštitili mjesta naseljena Kurdima, javlja AP.

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Najsmrtonosniji dan Krvavi napad na Gazu: Poginulo više od 160 ljudi, Izrael baca letke u potrazi za svojim taocima Slika nije dostupna Uz pomoć međunarodnih snaga ISIS PRETPRIO NAJTEŽI UDARAC Kurdi odbili dobro isplanirani napad

Iako su mnogi borci naoružani oružjem kućne radinosti, kurdska milicija ponovno preuzima područja koja su do nedavno nalazila pod IS područjem u blizini Sari Kani, lociranom oko 160 kilometara istočno od sirijskog grada Kobanija, koji graniči s Turskom.

Kobane: Amerikanci bacili Kurdima 27 paketa naoružanja, streljiva i medicinskih potrepština

Posljednjih dana mnogi napadi koje je izvela koalicija fokusirali su se oko Kobanija, kojeg militanti IS-a pokušavaju osvojiti još od rujna.

Potpomognuti intenziviranim zračnim napadima kojima se targetira IS, kurdski borci vratili su dio teritorija kojeg su izgubili od kada su počeli napadi IS-a.

Kako izgledaju borbe, možete pogledati u priloženom videu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene