Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele sinove, a ne kćeri

Horor roditelji: Maloljetne kćeri unakazuju kako bi ih pretvorili u dječake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki roditelji u Indiji toliko žele muškog potomka u obitelji, da su spremni doslovce unakaziti kćeri, kako bi dobili muškog nasljednika. Djevojčice u dobi i od tek jedne godine života, podvrgnute su genitoplastičnoj operaciji i promjeni spola, otkrio je Hindustan Times.

Te su novine ovu pojavu nazvale 'šokantnim trendom bez presedana, koji udovoljava fetišu roditelja za sinom i koji se odvija u konzervativnim i dobro poznatim klinikama u gradu Indoreu, na djeci u dobi od jedne so pet godina'. Kirurzi u tom gradu na godinu 'preobraze' na stotine djevojčica, kojima se naknadno daju jake hormonske terapije.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Bogati roditelji iz New Delhija i Mumbaija jednostavno naviru u Indore, grad u centralnoj Indiji, kako bi za relativno jeftin novac (2.000 dolara) mogli kirurški 'popraviti' svoje kćeri. Unatoč upozorenjima liječnika kako bi 'preobraženi' muškarac ostao neplodan, indijskim roditeljima je to najmanje bitno od svega - imati sina je najbitnije.

U Indiji je odnos spolova uvelike na strani muškaraca, jer obitelji strahuju od velikih troškova vjenčanja i miraza, koje moraju platiti prilikom udaje njihovih kćeri. Odnos spolova u dobi od šest godina u Indiji je tako čak sedam milijuna više na strani muške djece.

Zahvat uključuje izradu penisa od tkiva iz ženskih organa te jake hormonalne terapije koje dijete mora proći. Štoviše, sedam genitoplastičnih stručnjaka iz Indorea hvalisalo se kako se svaki od njih pretvorili između 200 i 300 djevojčica u dječake, a samo jedan od tih slučajeva uključivao je djevojčicu stariju od 14 godina, što se u Indiji smatra zakonski legalnom dobi za davanje suglasnosti za takav zahvat.

Indijske udruge za zaštitu djece i ljudskih prava su na nogama i krajnje oštro osuđuju takve postupke liječnika i roditelja. Medicinski stručnjaci upozoravaju na psihološke posljedice spolne promijene izvedene nad tim djevojčicama. 'Liječnici koji provode ilegalnu promjenu spola kod djece trebali bi dobiti doživotnu kaznu zatvora', napisala je u poruci na Twitteru autorica i feministica Taslima Nasreen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene