Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Francois Hollande napravio je gaf čestitajući slabovidnoj francuskoj paraolimpijskoj pobjednici utrke na 200 metara.


Naime, Hollande je zaboravio kako Assia El Hannouni ima tek parcijalni vid i da ne može vidjeti dalje od nekoliko metara ispred sebe, a kamoli na tribinu, s koje joj je on mahao. Ona ga je pitala kako mu se svidjela utrka, a on joj je rekao:

Vezani članci Melania Trump, Donald Trump, princ Charles, Camilla Parker Bowles, kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Nezaustavljivi val gafova Donalda Trumpa: Objava o kraljici Elizabethi i princu Charlesu nasmijala svijet Kit Harington kao Jon Snow (Foto: Profimedia) Jedan od glavnih glumaca "Igre prijestolja" kritičarima serije poslao je kratku i jasnu poruku

>> Francuski bogataši plaćat će porez od 75%!

'Vidjeli smo kako obilazite postolje i mahali smo, no niste vidjeli', rekao je atletičarki Hollande. Ona mu to nije uzela za zlo već mu je odgovorila: 'Iz te daljine Vas nisam mogla vidjeti'.

'Nije bio svjestan kako spadam u kategoriju osoba s oslabljenim vidom. No propuste te vrste doživljavam svakodnevno pa se prema njima odnosim s velikim odmakom i dozom humora', pojasnila je Hannouni, a prenosi 20min.ch.

Hannouni je osvojila zlatnu medalju u utrci na 200 metara, a francuski predsjednik gaf je napravio nakon ceremonije proglašenja pobjednika 6. rujna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook