Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenska premijerka Alenka Bratušek od Državnog je zbora zatražila da uz glasovanje o proračunu odlučuje i o povjerenju njezinoj vladi.


Slovenski parlament glasovat će u četvrtak poslijepodne o državnom proračunu za iduću godinu, a time i o povjerenju vladi premijerke Alenke Bratušek, koja je uz izglasavanje proračunskog dokumenta vezala svoj mandat započet u ožujku ove godine.

>> Slovenska premijerka prijeti ostavkom: Prošlo je vrijeme igrica!

Vezani članci Janez Janša o arbitraži (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Janša poručio da je ulazak Hrvatske u Schengen u slovenskom interesu Slika nije dostupna VIDEO Sve je stalo osim prosvjednika protiv mjera štednje

Bratušek je u ponedjeljak, na samom početku zasjedanja parlamenta, najavila da će glasovanje o povjerenju vezati uz izglasavanje proračuna te izrazila očekivanje da će dobiti povjerenje parlamenta.

'Slovenija zaslužuje stabilnu vladu koja će državu voditi naprijed, a svaka alternativa takvoj stabilnoj vladi bili bi izvanredni prijevremeni izbori, sa svim posljedicama koje bi to donijelo', rekla je tada Bratušek, dodavši da su pred Slovenijom teške odluke i da se iz krize može izvući bez međunarodne financijske pomoći i 'trojke', misleći na Europsku komisiju, Europsku središnju banku i MMF.

Prema prijedlogu proračuna za iduću godinu, proračunski prihodi iznosit će 8,6, rashodi 9,6 milijardi eura, a proračunski deficit 2,9 posto BDP-a.

Vjeruje se da će četvorostranačka vlada, koja u parlamentu ima potrebnu većinu, dobiti glasovanje o povjerenju, a parlament će se popodne izjašnjavati i o zakonu o oporezivanju nekretnina koji stupa na snagu iduće godine i protiv kojega su oporbene stranke sakupile peticiju sa 60.000 potpisa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook