Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljeno glasovanje

Hoće li slovenska vlada dobiti povjerenje parlamenta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska premijerka Alenka Bratušek od Državnog je zbora zatražila da uz glasovanje o proračunu odlučuje i o povjerenju njezinoj vladi.

Slovenski parlament glasovat će u četvrtak poslijepodne o državnom proračunu za iduću godinu, a time i o povjerenju vladi premijerke Alenke Bratušek, koja je uz izglasavanje proračunskog dokumenta vezala svoj mandat započet u ožujku ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opći štrajk u Grčkoj VIDEO Sve je stalo osim prosvjednika protiv mjera štednje Slika nije dostupna Krnji i nepotpuni podaci Draghi: Grčke su vlasti prije tri godine muljale o stanju ekonomije

>> Slovenska premijerka prijeti ostavkom: Prošlo je vrijeme igrica!

Bratušek je u ponedjeljak, na samom početku zasjedanja parlamenta, najavila da će glasovanje o povjerenju vezati uz izglasavanje proračuna te izrazila očekivanje da će dobiti povjerenje parlamenta.

'Slovenija zaslužuje stabilnu vladu koja će državu voditi naprijed, a svaka alternativa takvoj stabilnoj vladi bili bi izvanredni prijevremeni izbori, sa svim posljedicama koje bi to donijelo', rekla je tada Bratušek, dodavši da su pred Slovenijom teške odluke i da se iz krize može izvući bez međunarodne financijske pomoći i 'trojke', misleći na Europsku komisiju, Europsku središnju banku i MMF.

Prema prijedlogu proračuna za iduću godinu, proračunski prihodi iznosit će 8,6, rashodi 9,6 milijardi eura, a proračunski deficit 2,9 posto BDP-a.

Vjeruje se da će četvorostranačka vlada, koja u parlamentu ima potrebnu većinu, dobiti glasovanje o povjerenju, a parlament će se popodne izjašnjavati i o zakonu o oporezivanju nekretnina koji stupa na snagu iduće godine i protiv kojega su oporbene stranke sakupile peticiju sa 60.000 potpisa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene