Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mreža otpora

HEROJI S ISTOKA Riskiraju živote kako bi spasili mučene i silovane žrtve ISIS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi od njih bivše su žrtve mučenja i silovanja od strane ISIS-ovih boraca i zapovjednika. Dokaz o njihovom postojanju potvrdile su nadzorne kamere postavljene na mjestima diljem Sirije i Iraka.

Podzemna neimenovana skupina otpadnika koja je odlučila svojim životom braniti tuđi život spašava žene i djevojke pod zetočeništvom zloglasne, samoproglašene Islamske države.

Pročitajte i ovo Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad Slika nije dostupna Ugovor o braku Dokument koji ledi krv u žilama: 'Žene u ISIS-u su moćnije i imaju više prava od drugih'

Riskirajući svoj život i prepuštajući se mogućnostima mučenja pomno taktiziraju svako oslobađanje žrtava ISIS-a kao i njihovo prebacivanje na siguran teritorij na području ratom zahvaćenih Sirije i Iraka.

BOMBAŠKI POKOLJ U BAGDADU 35 mrtvih u tri napada na šijitske četvrti

Mnogi od njih bivše su žrtve mučenja i silovanja od strane ISIS-ovih boraca i zapovjednika. Dokaz o njihovom postojanju potvrdile su nadzorne kamere postavljene na mjestima diljem Sirije i Iraka, piše Daily Mail.

'Žene koje se nalaze u zatočeništvu su očajne, jedino što žele je domoći se mobitela i javiti svojim obiteljima da su žive', ispričao je jedan od aktivista.

Nakon što se jave, njihova obitelj kontaktira ovu mrežu otpora koja potom počinje s pripremama za njihovu otmicu iz ruku boraca ISIS-a. Nitko ne zna koliko ih ima niti gdje se točno nalaze, a prema nekim izvorima članovi mreže otpora nalaze se među borcima ISIS-a. Upravo to im omogućuje lakšu identifikaciju položaja žrtava kao i razvijanje plana za njihov bjeg. Dobro poznaju svoje neprijatelje te se mnoge obitelji nadaju da će upravo njihove žene i kćeri spasiti.

Put ka sigurnosti iznimno je težak. Traje i po nekoliko dana, a sa sobom nosi niz opasnosti. Postoje i one koje ih kontaktiraju i treže da ih se spasi, dok zapravo sudjeluju u spremnoj klopci. Neki pripadnici ove podzemna mreže spasitelja uhvaćeni su u klopku nakon čega su mučeni, a potom ubijeni. Upravo zbog velikog broja takvih slučajeva, ovi heroji provjeravaju sve dosupne informacije, a u akciju spašavanja kreću tek kad se uvjere da žrtva želi da je se spasi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene