Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna Gora

Heroj dana: Dječak (11) od smrti pod lavinom spasio 14 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aldin Ahmetović, 11-godišnjak iz Gostuna u Crnoj Gori, prozvan je herojem nakon što je brzom reakcijom od snježne lavine spasio živote 14 osoba koje su ostale zatočene na putu Brodarevo – Bijelo Polje.

Prava drama nastala je kada se lavina obrušila na nekoliko mjesta i blokirala put a u snježnoj mećavi ostali su zarobljeni putnici. Zahvaljujući Aldinu, koji je vidio lavinu i pozvao pomoć, spasioci su brzo stigli i izbjegnuta je velika tragedija, piše Press.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Nekoliko tona snijega, pijeska i kamenja zatrpalo je dva kombija, tri automobila i jedan kamion. Sve se dogodilo na najnepristupačnijem dijelu puta, nedaleko od graničnog prijelaza Gostun između Srbije i Crne Gore.

Aldin je sve vidio jer se sve dogodilo u blizini njegove kuće. Obavijestio je svog učitelja, a ovaj policiju. I zahvaljujući 11-godišnjaku koji je brzo reagirao izbjegnuta je velika tragedija. Aldin i njegov učitelj su ne čekajući spasioce prvi odjurili u pomoć ljudima iz zatrpanih automobila.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene