Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanje bivšeg češkog predsjednika Vaclava Havela koji je podvrgnut manjoj operaciji na grlu, teško je, ali stabilno i u ovome je trenutku izvan životne opasnosti, izvijestili su liječnici bolnice Motol.


'U ovome je trenutku naš pacijent stabilno, život mu nije izravno ugrožen, no strahujemo da bi se mogla pogoršati upala pluća', rekao je jedan od liječnika specijalista bolnice Motol, dodavši kako trenutačno diše uz pomoć maske s kisikom.

Glasnogovornica bolnice Motol, Eva Jurinova novinarima je rekla kako će desetočlani tim liječnika odlučiti o daljnjem liječenju 72-godišnjeg Havela koji ima respiratorne probleme još iz razdoblja komunizma kada je bio često zatvaran.

Vezani članci Splitska riva - 2 Hrvatska se priprema za turističku sezonu: Hoće li novi projekt ''Safe stay in Croatia'' uspjeti privući goste? Koronavirus u Češkoj Imaju najvišu stopu zaraze pa su morali donijeti odluku koja će mnoge razočarati: "Situacija nije dobra, britanski soj širi se i dalje"

Od kroničnog bronhitisa pati otkad mu je u prosincu 1996. odstranjena trećina desnog plućnog krila, nakon otkrivenog kancerogenog tumora. Jurinova nije otkrila pojedinosti.