Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši češki predsjednik Vaclav Havel je pušten iz bolnice u kojoj je zbog upale pluća na Odjelu za intenzivnu njegu proveo dva tjedna, izvijestili su na konferenciji za novinare liječnici praške Sveučilišne bolnice 'Motol'.


'Zdravstveno stanje Vaclava Havela je poboljšano pa je danas iz bolnice pušten na kućnu njegu', rekla je pročelnica Odjela anesteziologije Martina Peliškovska.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: "Žrtve seksualnog uznemiravanja nisu sve jednake i iste. Divljački me napala sitna hrvatska falanga" Slika nije dostupna Havelovo stanje teško, ali stabilno

72-godišnji Havel je hospitaliziran 12. siječnja zbog tegoba s disanjem, a podvrgnut je manjemu kirurškom zahvatu na grlu te je neko vrijeme bio priključen na uređaje koji su mu olakšali disanje. 'Nakon odlaska iz bolnice gospodin Havel morat će paziti na svoje zdravlje. Puštamo ga na kućnu njegu', rekao je pomoćnik ravnatelja te bolnice dr. Martin Holcat. 

>> Havelovo stanje teško, ali stabilno

Zbog neliječene upale pluća, koju je prebolio u zatvoru osamdesetih godina, i raka na plućima, Havel je imao mnogo zdravstenih tegoba pa je do danas nekoliko puta bio na bolničkom liječenju. Predsjedničku dužnost obnašao je do veljače 2003.