Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Harkovu

FOTO I VIDEO Raste broj ozlijeđenih u Harkovu, gradom odjekuju eksplozije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 97 ljudi ozlijeđeno je u subotu u Harkovu na marginama prosvjeda proruski orijentiranih građana, koji su rezultirali zauzimanjem zgrade regionalne uprave, izvijestio je France presse.

Do nasilja je došlo na rubnim dijelovima okupljanja oko 20.000 proruski orijentiranih građana koji su bacali kamenje i petarde. Neki među njima isticali su ruske zastave izvikujući: Harkov, Rusija!, a na nekim transparentima moglo se pročitati: Rusijo, pomozi nam! i Ne dirajte nam Harkov!.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka s istoka Ukrajine 'Ovo sa čime se suočavamo nije neka pobuna kratkog vijeka, to je u stvari rat!' Slika nije dostupna Napeto zbog Krima 'Plaćeni provokatori organiziraju profesionalne provokacije'

Na kraju prosvjeda tristotinjak demonstranata krenulo je prema zgradi u kojoj je sjedište regionalne uprave. Ondje su se ranije "zabarikadirali" pristalice novih proeuropski orijentiranih vlasti.

UŽIVO Ruski parlament odobrio upotrebu vojne sile u Ukrajini!

Novinar AFP-a izvješćuje o najmanje 20 ozlijeđenih u sukobima. Prosvjednici su zauzeli zgradu istaknuvši rusku zastavu pokraj ukrajinske.

Prema pisanju RT-a u prosvjedima je ozlijeđeno je najmanje 97 ljudi, pozivajući se na izjavu zamjenice gradonačelnika Svetlane Gorbunova. 'Srećom nema prostrijelnih rana', izjavila je.

Gradom je odjeknulo najmanje 10 eksplozija, javlja agencija Itar-Tass. Za sada još uvijek nema službenih informacija o ozlijeđenima u sukobima. (Hina/D.Š.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene