Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasno istaknuli

Hamas o mogućnosti dogovora s Izraelom: "Kad se taj uvjet zadovolji, onda možemo o detaljima"

Gaza
Gaza Foto: Afp
Visoki dužnosnik Hamasa rekao je da do dogovora s Izraelom može doći samo ako se postigne potpuni prekid vatre.

Hamas želi postići "potpuni prekid vatre" s Izraelom u pojasu Gaze i to smatra preduvjetom za bilo kakav dogovor, rekao je u ponedjeljak za AFP visoki dužnosnik tog palestinskog islamističkog pokreta.

Pročitajte i ovo Policajci pronašli 93-godišnjakinju koja se smrzavala Raznježili javnost Policajci pronašli 93-godišnjakinju koja se smrzavala: Nosili je dva kilometra do kuće

"Govorimo prije svega o kompletnom i potpunom prekidu vatre, a ne o privremenom primirju", rekao je Taher al-Nunu, visoki dužnosnik Hamasa, nakon što je tijekom vikenda u Parizu održan sastanak američkih, izraelskih, katarskih i egipatskih dužnosnika.

Nakon što borbe prestanu, "može se razgovarati o ostalim detaljima", uključujući oslobađanje stotinu izraelskih talaca koji se još uvijek drže u Gazi.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Tražili izdvajanje iz obitelji Tuga u Slavonskom Brodu: Preminuo dječačić koji je gotovo dvije godine čekao mjesto u domu

Na sastanku u Washingtonu katarski je premijer rekao da se okvir za primirje i oslobađanje talaca mora prenijeti Hamasu.

No nije jasno je li u u ponedjeljak navečer dužnosnik Hamasa reagirao upravo na taj okvir za primirje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene