Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi napad

VIDEO Hamas lansirao rakete na Tel Aviv

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Oružano krilo Hamasa, Brigade al-Qassam, priopćilo je da je pokrenulo veliki raketni napad na Tel Aviv, a izraelska je vojska oglasila sirene u gradu upozoravajući na mogući napad.

Hamas ispaljuje rakete prema području Tel Aviva u središnjem Izraelu prvi put u nekoliko mjeseci, piše BBC.

Aktivirana je protuzračna obrana poznatija kao Željezna kupola, a gradom odjekuju sirene.

Najmanje osam raketa ispaljeno je iz područja Rafaha u južnoj Gazi i nekoliko ih je presretnuto, rekla je izraelska vojska.

Raketne sirene oglasile su se i u drugim gradovima.

Pročitajte i ovo Osumnjičenik za Dankino ubojstvo uveden u dvorište kuće - 3 Strašna tuga Jesu li bili uračunljivi? Poznati rezultati psihijatrijskog vještačenja ubojica malene Danke, ovo su idući koraci u istrazi

Pročitajte i ovo Odron u Papui Novoj Gvineji - 2 Stravični razmjeri Više od 670 ljudi poginulo u odronu, iz ruševina izvukli samo pet tijela: "Tlo i dalje puca i klizi, stijene padaju"

Hamas u priopćenju preuzima odgovornost za napad, prvi u centralnom Izraelu nakon šest mjeseci. Na svom kanalu Telegram Brigade al-Qassam rekle su da su rakete lansirane kao odgovor na ono što nazivaju "cionističkim masakrima nad civilima".

Izraelska hitna medicinska služba priopćila je da nema izvješća o žrtvama.

Napad signalizira da islamistička frakcija još uvijek može ispaljivati rakete dugog dometa unatoč više od sedam mjeseci razorne izraelske vojne ofenzive iz zraka i sa zemlje.

Uskoro opširnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene