Testiranje na koronavirus
Testiranje na koronavirus Foto: Afp

Mike DeWine, guverner savezne države Ohio, objasnio je da je drugi put podvrgnut osjetljivijem PCR testu, koji je za razliku od prvog testiranja na antigene, bio negativan.


Guverner Ohija Mike DeWine u četvrtak navečer objavio je da se njegov drugi test na koronavirus pokazao negativnim, samo devet sati nakon što je objavio da je prvi bio pozitivan, što ga je odvratilo od službenog dočeka američkog predsjednika Donalda Trumpa u Clevelandu.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija U Italiji najveći dnevni porast novozaraženih od svibnja, Europa uvodi nove restrikcije zbog bujanja epidemije Život tijekom pandemije koronavirusa, ilustracija Danska, Island i Nizozemska uvode nove restrikcije zbog širenja bolesti COVID-19

Republikanac Mike DeWine pojasnio je da je drugi put podvrgnut osjetljivijem PCR testu ili testiranju lančane reakcije polimeraze, koji je, za razliku od prvoga testiranja na antigene, dao negativan rezultat.

Testiranje na koronavirus
Guverner savezne države Ohio, Mike DeWine Foto: Afp

"Nemamo puno iskustva s testiranjima na antigene ovdje u Ohiju. Surađujemo s proizvođačem da bismo bolje shvatili kako je moglo doći do takvog odstupanja između dvaju testiranja" u kratkom roku, tvitao je DeWine. Dodao je da će u subotu on, njegova supruga i suradnici biti ponovno podvrgnuti PCR testiranju.

Zbog pozitivnog prvog testa otkazao je ranije predviđen doček predsjednika Trumpa u Clevelandu.

Trump je održao govor, kako je ranije predviđeno te je najavio da će, ako bude ponovno izabran, iskoristiti povećanje carinskih pristojbi da bi vratio radna mjesta u SAD. Pritom je vanjskotrgovinske partnere optužio da iz SAD-a odvlače tvornice.

Ohio se, kada su predsjednički izbori posrijedi, općenito smatra kolebljivom saveznom državom jer posljednjih desetljeća ne glasa dosljedno ni za demokrate ni za republikance.

Godine 2016. Trump je ondje odnio veliku pobjedu pobijedivši Hillary Clinton za osam bodova, no ove godine ankete mu ne idu u prilog.