Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao suradnju s tužiteljicom

"Osjećam se užasno": Guverner New Yorka optužen za seksualno uznemiravanje neće podnijeti ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner New Yorka Andrew Cuomo u srijedu je rekao da neće odstupiti s dužnosti nakon optužbi za seksualno uznemiravanje mladih žena. Umjesto toga se ponovno ispričao i najavio "potpunu suradnju" s glavnom tužiteljicom te savezne države.

Andrew Cuomo je na konferenciji za medije rekao da neće dati ostavku nakon što se ispričao zbog svog ponašanja zbog kojeg je, priznao je, ljudima bilo nelagodno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Seksualno uznemiravanje "Zaključao me u stražnjem dijelu vozila hitne pomoći i seksualno napao": Medicinske sestre progovaraju o uznemiravanju koje svakodnevno prolaze Ilustracija Afera u RAF-u Bivša zaposlenica otkrila šokantne detalje zlostavljanja na poslu: "Sakrila bih se u WC kako bih izbjegla seksualno uznemiravanje šefa"

"Osjećam se užasno zbog toga i, iskreno, sram me je", rekao je guverner savezne države New York koji je proteklih tjedana meta mnogih optužbi, uključujući onu da je njegova vlada pokušala umanjiti pravi broj umrlih od covida-19 u tamošnjim domovima za starije i nemoćne.

U srijedu je rekao da je njegovo ponašanje, zbog kojeg je optužen za seksualno uznemiravanje, bilo nenamjerno. Cuomo tvrdi da nije nikad nikoga neprimjereno dirao, no dodao je da je njemu "uobičajeno" da ljubi i grli ljude pri susretima.

U New Yorku je od početka pandemije u domovima za starije umrlo više od 15 tisuća stanovnika, a zdravstvena agencija te savezne države je do kraja siječnja govorila o samo 8,5 tisuća, prenosi BBC.

Cuomo, nagrađen Emmyjem krajem prošle godine zbog svojih dnevnih obraćanja na temu koronavirusa, sredinom veljače priznao je „kašnjenje“ u objavi podataka i prozvao to "greškom"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene