Andrew Cuomo, guverner savezne države New York
Andrew Cuomo, guverner savezne države New York Foto: Afp

Guverner New Yorka Andrew Cuomo u srijedu je rekao da neće odstupiti s dužnosti nakon optužbi za seksualno uznemiravanje mladih žena. Umjesto toga se ponovno ispričao i najavio "potpunu suradnju" s glavnom tužiteljicom te savezne države.


Andrew Cuomo je na konferenciji za medije rekao da neće dati ostavku nakon što se ispričao zbog svog ponašanja zbog kojeg je, priznao je, ljudima bilo nelagodno.

Vezani članci Zlostavljanje, ilustracija U nekoliko dana u Hrvatskoj prijavljeno više slučajeva spolnog uznemiravanja nego što se prijavi u cijeloj godini Tomislav Gomerčić Istraga na Veterinarskom fakultetu: "Skidam kapu i zbilja sam zahvalan studenticama na njihovoj hrabrosti“

"Osjećam se užasno zbog toga i, iskreno, sram me je", rekao je guverner savezne države New York koji je proteklih tjedana meta mnogih optužbi, uključujući onu da je njegova vlada pokušala umanjiti pravi broj umrlih od covida-19 u tamošnjim domovima za starije i nemoćne.

U srijedu je rekao da je njegovo ponašanje, zbog kojeg je optužen za seksualno uznemiravanje, bilo nenamjerno. Cuomo tvrdi da nije nikad nikoga neprimjereno dirao, no dodao je da je njemu "uobičajeno" da ljubi i grli ljude pri susretima.

U New Yorku je od početka pandemije u domovima za starije umrlo više od 15 tisuća stanovnika, a zdravstvena agencija te savezne države je do kraja siječnja govorila o samo 8,5 tisuća, prenosi BBC.

Cuomo, nagrađen Emmyjem krajem prošle godine zbog svojih dnevnih obraćanja na temu koronavirusa, sredinom veljače priznao je „kašnjenje“ u objavi podataka i prozvao to "greškom"