Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agile Spirit 2015

Gruzija počela vojne vježbe s pet zemalja članica NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedničke vojne vježbe gruzijske vojske i snaga pet zemalja članica NATO saveza, među kojima i SAD, počele su u srijedu u Gruziji, objavilo je ministarstvo obrane te zemlje na južnom Kavkazu.

Dvotjedne vježbe pod nazivom "Agile Spirit 2015" dio su paketa kojim se želi pomoći Gruziji, koja godinama želi ući u NATO i približiti se njegovim standardima, stoji u priopćenju ministarstva.

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean"

"Jedan od prioriteta je održavanje vježbi NATO-a na gruzijskom teritoriju", dodaje se.

U vježbama u vojnoj bazi Vaziani, nedaleko od Tbilisija, sudjeluje oko 220 američkih marinaca, zajedno s bugarskim, latvijskim, litavskim i rumunjskim vojnicima te pripadnicima 4. mehanizirane brigade gruzijske vojske, navodi se u priopćenju.

Ukrajinska kriza obnovila je sjećanja na gruzijsko-ruski sukob iz 2008. i osnažila želju gruzijskih vlasti za članstvom Gruzije u NATO-u i približavanjem SAD, koje optužuju Moskvu za pomoć ukrajinskim separatistima, iako to Moskva opovrgava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene