Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nema mirovnih pregovora s Rusima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzija s političarima iz svojih odmetnutih pokrajina Južne Osetije i Abhazije neće razgovarati na mirovnim pregovorima u Ženevi sve dok su ta područja pod opsadom ruskih postrojba, rekao je gruzijski predsjednik Mikhail Saakashvili.

Ruski su pregovarači također upozorili da se ne će pojaviti na pregovorima ako na njima ne budu sudjelovali predstavnici dviju pokrajina koje je Rusija priznala kao neovisne države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mračno poglavlje povijesti "Ukradeno je više od 100.000 beba, to se radilo sustavno": Prodane blizanke upoznale su se preko društvenih mreža Pristupnice; ilustracija Pristupnica za EU Nada umire zadnja: ''Ako postanemo dio obitelji europskih zemalja, moći ćemo brže završiti rat''

'Ne mislimo da su ti ljudi političari, nego su i po našem stajalištu i po međunarodnom pravu kriminalci', odgovorio je Saakashvili upitan hoće li Gruzija sudjelovati na mirovnim pregovorima u Ženevi u srijedu ako na njih dođu političari iz odmetnutih pokrajina.

'Mi ne govorimo o odvojenim entitetima Južnoj Osetiji i Abhaziji, nego o teritorijima koje je nezakonito zaposjela Ruska Federacija... Mi ćemo napraviti korak k dogovoru, ali se Rusi najprije moraju povući', rekao je u Bruxellesu.

Te su izjave dovele pod upitnik mirovne pregovore koji su trebali početi u srijedu u Ženevi između Gruzije, Rusije i Sjedinjenih Država o gruzijsko-ruskom ratu u kolovozu.

Pregovori su dogovoreni kao dio mirovnog plana od šest točaka za koji je posredovala francuska Vlada, koja predsjeda Europskom unijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene