Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka bi mogla ostati bez eura.


Grčki ministar financija Yanis Varoufakis danas je potvrdio novinarima da Grčka neće platiti ratu kredita od 1,6 milijardi eura Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), javlja Reuters. Na ulasku u ministarstvo financija novinari su ga pitali 'hoće li Grčka platiti dug MMF-u', a on im je kratko odgovorio 'ne'.

Vezani članci Slika nije dostupna BORBA S DUGOVIMA JE POČELA Sve je na rasprodaji, pa čak i energetske mreže Slika nije dostupna NAKON SVEGA Njemačka će Grčkoj predložiti da izađe iz eurozone na 5 godina?

Čini se da Grčka vođena premijerom Aleksisom Ciprasom ipak ne namjerava ispoštovati dogovor s vjerovnicima, a Varoufakis je također dodao da se još uvijek nadaju dogovoru u zadnji čas.

Netko je pokrenuo akciju skupljanja novca za Grčku... i novac se slijeva iz minute u minutu

Grčkoj sada najozbiljnije no ikad prijeti izbacivanje eura kao valute, i ona se tada vraća na svoju nacionalnu valutu drahmu.

Podsjećamo, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poslao je još jednu ponudu Ateni u pokušaju da se postigne sporazum s vjerovnicima o novom paketu reformi prije nego istekne današnji krajnji rok, potvrdili su još jutros izvori iz EU-a i grčke vlade.

Prema toj "last minute" ponudi, grčki premijer Aleksis Cipras trebao je danas poslati pisani pristanak na najnovije uvjete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook