Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pritisak

Grčka vlada tvrdi da želi podmiriti dug u roku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč višemjesečnim pregovorima, grčka ljevičarska koalicijska vlada i njezini međunarodni kreditori, Europska unija i MMF nisu ostvarili napredak.

Grčka čini sve što može da na vrijeme plati ratu zajma Međunarodnome monetarnom fondu (MMF), objavio je u ponedjeljak glasnogovornik grčke vlade i tako ublažio riječi dvojice ministara koji su dali naslutiti da zemlja neće uspjeti otplatiti dug.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sustav pred slomom PANIKA U GRČKIM BANKAMA! Građani u 2 dana podigli 2 milijarde eura! Slika nije dostupna Mora vratiti 1,5 milijarde eura Grčka nema novca za MMF

"Želimo na vrijeme podmirivati (financijske) obveze", rekao je Gabriel Sakellaridis na redovitome razgovoru s novinarima u Ateni.

Prije njega su ministar unutrašnjih poslova Nikos Vucis i ministar obrane Panos Kamenos rekli da Grčka neće moći MMF-u platiti ratu od tristo milijuna eura koja na naplatu sjeda 5. lipnja ako se ne postigne dogovor s kreditorima.

Njemački dnevnik o Hrvatskoj: 'Crno joj se piše, mogla bi postati nova Grčka'

Grčka vladajuća stranka Siriza pod sve snažnijim je pritiskom unutar stranke da propsuti plaćanje iduće rate MMF-ova kredita. U nedjelju je Sirizin središnji odbor odbacio taj prijedlog s 95 prema 75 glasova.

Unatoč višemjesečnim pregovorima, grčka ljevičarska koalicijska vlada i njezini međunarodni kreditori, Europska unija i MMF nisu ostvarili napredak i dogovorili se kako omogućiti primanje posljednje tranše od 7,2 milijarde eura iz postojećeg programa pomoći.

Samo u lipnju Grčku čeka plaćanje milijarde i pol eura MMF-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene