Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od subote 58 požara

I dalje se bore s buktinjom, a ne pomažu im ni temperature od 44 stupnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgorjelo je dvadesetak kuća, a osam osoba je ozlijeđeno u velikom šumskom požaru koji i u nedjelju plamti na sjeverozapadnom Peloponezu, u blizini grada Patrasa, priopćila je grčka civilna zaštita.

Osam lakše ozlijeđenih, s respiratornim problemima i opeklinama, prevezeno je u bolnice u regiji, navode isti izvori. Zbog velikog požara koji je u subotu izbio zajedno s visokim temperaturama evakuirano je pet sela, a prema privremenom izvješću vatrogasaca izgorjelo je dvadesetak kuća.

U nedjelju u zoru blizu 300 vatrogasaca sa 77 vozila, dva kanadera i pet helikopteraponovno je bilo na prvoj crti borbe s požarom. Prema riječima vatrogasaca, od subote ujutro izbilo je 58 šumskih požara, od kojih je većina brzo stavljena pod kontrolu.

Vatra je uzrokovala i velike prometne gužve te satima blokirala vozače u njihovim vozilima. Glavna autocesta koja povezuje Korint s Patrasom bila je u subotu zatvorena za promet, kao i most Rio-Antirio, koji povezuje Peloponez i kontinentalnu Grčku.

Grčka se od petka suočava s novim toplinskim valom i temperaturom od 42 do 44 Celzijeva stupnja, navode meteorološke službe. Suhe zbog velikih vrućina, grčke šume svakog ljeta su mete požara.

Prije nekoliko dana požar je poharao planinu Penteli, u blizini Atene. U požaru u srpnju 2018. u obalnom gradu Mati, u blizini Atene, poginule su 102 osobe, što je najveći broj poginulih u požaru u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova strategija EK Traže se rješenja za gigantske požare koji haraju Europom: "Jesu li radikalni zaokreti došli prekasno?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mobilizirano 250 ljudi Još jedna zemlja bori se s vatrenom stihijom: Šumski požar kakav nije viđen u zadnjih 50 godina poharao 300 hektara

Ne zna se kada bi vrućine mogle pasti, a neki meteorolozi predviđaju da će opasne situacije koje izazivaju velike vrućine potrajati još barem dva tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene