Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka vlada priključila se pozivima za otvaranjem istrage protiv bivšeg ministra financija Georgea Papaconstantinoua, nakon što su tužitelji otkrili da su imena njegovih rođaka izbrisana s liste utajivača poreza u vrijeme kada je bio na dužnosti.


Papaconstantinou (51), koji je 2010. pregovarao o prvom pakeku međunarodne pomoći Grčkoj, niječe da je izmijenio listu koju je primio od francuskih vlasti prije dvije godine, rekavši kako nije ni bio svjestan da se na njoj nalaze članovi njegove rodbine.

Vezani članci Migrantska kriza - 2 Turska tvrdi kako grčka policija puca na migrante pravim mecima, Atena sve negira Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Predsjednik Erdogan zabranio migrantima prijelaz preko Egejskog mora

>> Njemu je Božić bio samo još jedan dan u kojem se brinuo za najsiromašnije

Na izvornoj listi bila su tri imena obiteljski povezana s Papaconstantinouom koja su poslije uklonjena, što su grčki tužitelji otkrili kada su dobili originalnu listu, rekao je anonimni izvor blizak sudu.

Papaconstantinou je izdao priopćenje u kojem oštro odbacuje da je manipulirao listom, no njegova socijalistička stranka PASOK izbacila ga je iz svojih redova uz obrazloženje da je krivo vodio slučaj.

Bivši ministar financija, koji je oženjen Nizozemkom, trenutno se nalazi u Nizozemskoj gdje obično provodi Božićne blagdane, izjavila je osoba bliska Papaconstantinou. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook