Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog skupe hrane

Europska država povukla neobičan potez: Uzimaju novac naftnim kompanijama, obiteljima daju do 1000 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vlada u Ateni će od veljače odvojiti 650 milijuna eura za novčanu pomoć svojim građanima zbog velikih povećanja cijena hrane, najavio je u subotu navečer grčki premijer Kirijakos Micotakis.

 

Premijer Kirijakos Micotakis je u grčkom parlamentu u subotu navečer najavio da će država građanima vratiti 10 posto novca potrošenog na kupnju hrane do određenog iznosa. Mjera će se primjenjivati šest mjeseci od veljače, dodao je.

Desetpostotni povrati će se isplaćivati samcima koji mjesečno na hranu potroše do 220 eura (otprilike 1.660 kuna). Za svakog dodatnog člana obitelji, granica će se povećati za 100 eura do maksimalno 1000 eura za mjesečnu kupnju hrane, najavio je predsjednik konzervativne vlade.

"Nastojimo pomoći što je više moguće kućanstava", rekao je Micotakis. Program u vrijednosti od 650 milijuna eura financirat će se porezima na naftne rafinerije u zemlji. Parlament ne mora odobriti vladinu mjeru.

Pročitajte i ovo Eva Kaili DOVODI IH SE U VEZU S KATROM Potpredsjednica Europskog parlamenta i još petero ljudi uhićeno zbog korupcije

Pročitajte i ovo Val nasilnih prosvjeda u Grčkoj Strašni prizori Vatrene barikade, suzavci i pendreci na grčkim prosvjedima protiv policijske brutalnosti: Upucali romskog dječaka zbog neplaćenog računa od 20 eura

Parovi koji zarađuju do 24.000 eura godišnje imat će koristi od programa. Za svako dijete, dodat će se 5000 eura. Program bi trebao pomoći više od 85 posto stanovništva, procijenio je Micotakis.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene