Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u velegradu

UHVAĆEN NA SNIMCI: Gradonačelnik puši crack, a njegov vozač dila 'travu'?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal s navodnim gradonačelnikovim pušenjem cracka ponovno je zaokupio Toronto nakon što je policija objavila da je u posjedu snimke na kojoj se sve vidi.

Policija u Torontu objavila je da je došla u posjed snimke o kojoj taj kanadski grad bruji već mjesecima. Na videu muškarac, navodno gradonačelnik Rob Ford, u ruci drži stakleni bong i puši crack. U njegovom su društvu još dvojica muškaraca, jedan od kojih je u međuvremenu ubijen u uličnom obračunu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze

>> Kamerom uhvatili gradonačelnika kako puši crack?!

O ovom je slučaju još u svibnju prvi izvijestio jedan lokalni dnevni list, no reporteri su samo prepričali sadržaj snimke, koju im je jedan narkodiler bio dao na uvid. Diler im je video htio prodati, no njihovo je uredništvo odbilo platiti.

Novinska izvješća nisu bila dovoljna da bi protiv Forda, koji čitavo vrijeme niječe da je ikada pušio crack, bio pokrenut ikakav postupak. Premda se tada digla velika prašina, odbio je dati ostavku.

S istim je stavom pred javnost izašao i danas. 'Kada bih bar mogao izaći pred vas i braniti se. Nažalost, ne mogu jer je to stvar suda i sve što trenutno mogu reći jest da razlog za moju ostavku ne postoji', kazao je Ford u kratkoj izjavi pred svojim uredom.

Nešto ranije, šef policije u Torontu Bill Blair rekao je da je snimka otkrivena na jednom računalu te da se njezin sadržaj poklapa s medijskim izvješćima iz svibnja. Njezin ju je sadržaj, kako kaže, razočarao, no protiv gradonačelnika ipak zasad nije podnesena prijava.

'Na tome videu nema ničega što bi zahtijevalo podnošenje kaznene prijave', rekao je Blair, napominjući pritom da je cijeli slučaj izazvao veliku pozornost javnosti te da u tom smislu za Toronto predstavlja problem.

Nakon prvih izvješća o spornoj snimci, policija je pokrenula veliku istragu protiv gradonačelnika i pojedinaca iz njegova okruženja. Njuškanje je bilo prilično detaljno - istražitelji su čak prekapali po Fordovom smeću.

U konačnici je njegov vozač završio s prijavom za posjedovanje i preprodaju marihuane. Čini se da je upravo on novinarima htio prodati video, zbog čega ga od danas terete i za iznudu.

Rob Ford je za gradonačelnika najvećeg kanadskog grada izabran 2010. godine. Obećao je bolne ekonomske reforme, što je u startu podijelilo građane, no cijeli su mu mandat zapravo obilježile svađe s medijima te razne optužbe o zlouporabi narkotika.

Ipak, dobar ga dio građana voli jer nastupa kao 'čovjek iz naroda', a simpatije je stekao i pokušajem skidanja prekomjernih kilograma, piše BBC.

Zasad nije jasno planira li se kandidirati za još jedan mandat na izborima sljedeće godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene