Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predala se vlastima

Gradonačelnica koja je gradom upravljala putem WhatsAppa dobila 14 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnica brazilskog grada Bom Jardim, koja je gradom upravljala putem WhatsAppa, nepravomoćno je osuđena na 14 godina zatvora zbog pronevjere novca iz proračuna za obrazovanje.

Lidiane Leite (27) bila je u bijegu od kolovoza 2015. godine, no ipak se predala nakon 39 dana skrivanja. Nakon dvogodišnje pravne bitke osuđena je na 14 godina zatvora zbog pronevjere ukupno 20 milijuna brazilskih reala (oko 39 milijuna kuna).

Pročitajte i ovo Sklupčana djevojčica (Guliver/Thinkstock) većina uhićenih maloljetnici Najmlađa žrtva – beba: U velikoj policijskoj akciji u 11 zemalja uhićene 33 osobe zbog "ekstremno nasilne dječje pornografije" Slika nije dostupna Štete ugledu HDZ i službeno izbacio 8 članova zbog afere WhatsApp: "Širili su govor mržnje i bili nelojalni"

Gradonačelnica je upute dužnosnicima davala putem aplikacije WhatsApp dok je okružena luksuzom živjela u 290 kilometara udaljenom gradu Sao Luiz, javlja Independent.

Njezinu bivšem dečku 2012. godine zabranjeno je da obavlja dužnost gradonačelnika zbog optužbi za korupciju. Nadugo nakon toga Leite je ušla u utrku za mjesto gradonačelnika, a nakon pobjede za svog je savjetnika uzela upravo svog bivšeg dečka Dos Santosa, u čijim je rukama bila stvarna vlast.

Santos je još uvijek u bijegu, a u odsutnosti je osuđen na 17 godina i 9 mjeseci zatvora, nakon čega su mu dosuđena i četiri mjeseca kućnog pritvora.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene