Požar, ilustracija (Foto: AFP)
Požar, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Krov tvornice strojeva u ruskom gradu Krasnojarsku, gdje se proizvode ruske interkontinentalne balističke rakete Sarmat i Sineva, zapalio se u petak, priopćio je lokalni odjel ruskog ministarstva hitnih službi.


Više od 38 ljudi gasi požar na tvornici strojeva Kramashu u Krasnojarsku, a pomaže im i devet tenkova.

Vezani članci Vatrogasci gase požar, ilustracija - 1 Počela je sezona paljenja korova, vatrogascima su pune ruke posla zbog nemara: Ovih se pravila treba pridržavati kod spaljivanja otpada Požar, Ilustracija Užas u Rusiji: U požaru u domu umirovljenika poginulo 11 ljudi

Izvor iz regionalnih hitnih službi rekao je za Sputnik da je ukupna površina požara u pogonu dostigla 5.000 četvornih metara, a dio krova se urušio. ''Nema opasnosti od detonacije projektila, nisu opremljeni bojnim glavama'', rekao je izvor i napomenuo je da su radionice za montažu raketa Sarmat i Sineva udaljene otprilike jedan kilometar od skladišta za spaljivanje u tvornici u Krasmashu.

Izvor je dodao da je na mjesto požara došao i Centar za procjenu koncentracije štetnih tvari u atmosferi, ali su ubrzo otišli.

Krasmash proizvodi balističke rakete Sineva i nove interkontinentalne balističke rakete Sarmat, za koje se očekuje da će zamijeniti balističke rakete Voyevoda. Baklje za zimske olimpijske igre 2014. godine, održane u ruskom odmaralištu Sochi, također su napravljene u Krasmashu.