Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nelikvidnost

Gore nego 1999.: Imamo najveću nelikvidnost ikada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji podaci FINE pokazuju kako su neplaćeni računi probili psihološku granicu od 30 milijardi kuna.

Ministru financija Ivanu Šukeru sigurno se neće svidjeti ovi podaci, ali oni su hrvatska realnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naplata duga Građane iznenadile opomene pred ovrhu: "Nikad prije nisam dobio zaseban račun…" Slika nije dostupna Na pragu recesije! Evo koliko građana ima blokirane račune!

Tko je kriv za 30 milijardi kuna neplaćenih računa? Vlada i samo Vlada, koliko god to ministar financija to ne želi čuti ili priznati. Netko je nekome omogućio da se računi ne plaćaju. Činjenica je da postoje 19 tisuća tvrtki koje nemaju niti jednoga zaposlenoga, da su tu deseci milijardi neplaćenih računa. Ali opet, to je sve omogućila Vlada.

>> HDZ u mirovinu šalje Šimu Krasić: Je li previše istraživala?

Nažalost netko je odveo do toga da smo u ovom trenutku, zaključno s a svibnjem doveli do 30.057.579.000 kuna neplaćenih računa. To je ogromna cifra! Premijerka Jadranka Kosor od kad je u Banskim dvorima nelikvidnost je povećala za osam milijardi kuna, a HDZ od kada je na vlasti nelikvidnost je povećao za 16 milijardi kuna.

HDZ vlast preuzeo s 16 milijardi kuna neplaćenih računa

Činjenica je da je zakonodavstvo takvo da se neplaćeni računi prebacuju na fiktivne tvrtke i to je dovelo do najvećeg problema, a to je nelikvidnost.

Kako je došlo do najveće nelikvidnosti ikada? Tako što imamo nesređeno zakonodavstvo, nesređenu pravnu državu i što funkcioniramo kako funkcioniramo. To je nešto što se događalo i 90-ih godina.

Kada pogledamo 1999,, u najvećoj krizi nelikvidnost je bila 28 milijardi kuna. To se počelo smanjivati kada je koalicija preuzela vlast i HDZ-u je predana vlast kada je nelikvidnost iznosila 16 milijardi. Ona je blago rasla do 2008. kada je bio početak krize i najveći skok nelikvidnosti se događa u posljednjih godinu i pol te smo sada na 30 milijardi. To su novci, to su računi, i to će netko naposljetku morati platiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene