Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gorbačov pozvao na demokratske reforme u Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji čelnik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov u srijedu je, nakon proglašenja pobjede Dmitrija Medvedeva na ruskim predsjedničkim izborima, pozvao na demokratske reforme u Rusiji.

Rusija "ima priliku profitirati od prednosti nastale stabilnošću i povjerenjem postignutim u zadnjih nekoliko godina, od dobro aspektiranih međunarodnih tržišta te se odlučno usmjeriti prema modernizaciji", piše otac Perestrojke u Timesu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina'' Andrej Plenković Resurs budućnosti Zašto Hrvatska propušta iskoristiti naftu 21. stoljeća? ''Razloge zaostanja treba tražiti u nedostatku političke volje vladajućih''

"Moramo modernizirati našu državnu upravu, stvoriti inovativnu ekonomiju, dati nov poticaj obrazovanju i posebno zdravstvu, raditi na smanjenju razlike između bogatih i siromašnih i boriti se protiv birokracije i korupcije", stoji u članku.

Gorbačov je pozvao na reformu ruskog biračkog sustava ocijenivši kako bi regionalne uprave morale biti birane izravnim glasovanjem a ne imenovane od strane izvršne vlasti, što je bio slučaj tijekom dvaju mandata bivšeg predsjednika Vladimira Putina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene