Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo drukčiji preperi

"Ako izađemo iz EU-a bez sporazuma, nastat će kaos. Mi imamo hrane za četiri mjeseca"

Konzervirana hrana (Foto: Getty Images)
Konzervirana hrana (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Nevine i Richard Mann od početka pregovora o izlasku Velike Britanije iz Europske unije kupuju zalihe hrane i lijekova. Strahuju da će cijela zemlja imati problem s opskrbom hranom, strujom i vodom, pa su se namirili, tvrde, za bar četiri mjeseca.

Obitelj iz Velike Britanije gomila zalihe hrane, lijekova i higijenskih potrepština za slučaj, kako kažu, da dođe do Brexita – bez dogovora.

Pročitajte i ovo Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine Ursula von der Leyen Izazovi brexita Britanski premijer sastaje se s von der Leyen: Razgovarat će o praktičnim rješenjima glede važnog prijedloga

Nevine Mann (36) i njezin suprug Richard (37) tvrde kako imaju dovoljno zaliha da prežive i do četiri mjeseca nakon što Velika Britanija izađe iz Europske unije, što bi se trebalo dogoditi u ožujku 2019. godine.

Oboje su na referendumu glasali za ostanak u Uniji.

Par iz Cornwalla, koji ima troje djece, zalihe je počeo gomilati odmah kada je Britanija objavila da počinje pregovore s EU-om o izlasku. Jednostavno su, kažu, počeli kupovati više namirnica tijekom redovnih tjednih kupovina. Riža, grah u limenkama, tjestenina, umaci, mlijeko u prahu, sušeno i konzervirano voće – sve to skupljaju za slučaj nužde. Kupuju i sjemenke kako bi tijekom ''krize'' mogli uzgajati vlastitu hranu. Na kuću su instalirali solarne panele i instalirali spremnik za više od 1000 litara vode zbog straha da će se Britanci suočiti s problemima u opskrbi nakon što napuste EU, piše Daily Mail.

Sporazum o izlasku iz EU-a britanske premijerke Therese May u nedjelju su u Bruxellesu potpisali čelnici 27 država članica, a sada taj dokument treba potvrditi 650 zastupnika Donjeg doma britanskog Parlamenta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene