Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transparentan način

'Goli kauboj' želi postati gradonačelnik New Yorka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
New York će u studenom imati uistinu živopisnog neovisnog kandidata za gradonačelnika na izborima. Njegovo ime je Robert Burck, njegovo zanimanje jest poziranje za fotografiranje s turistima. On je, ni manje ni više, nego 'Goli kauboj'.

Svoj plan za kandidaturu za njujorškog gradonačelnika, Burck je odlučio objelodaniti gotovo kao od majke rođen, s gitarom u ruci, mnogobrojnim okupljenim građanima na Times Squareu. 'Narode, ovo su teška vremena, a kad stvari zaguste, potreban vam je kauboj', kazao je Burck sa pozornice. Na svojoj prvoj 'press konferenciji' pred okupljenim mnoštvom, obećao je da će, ukoliko dobije izbore, grad voditi na jednom sasvim novom nivou transparentnosti. Sudeći po načinu na koji se pojavio na istoj 'pressici', to nas ne bi trebalo ni toliko čuditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podsjećanje na tragediju Amerikanci neće zaboraviti imena stradalih 11. rujna Slika nije dostupna Traže pravednu presudu New York: Prosvjed stotina Hrvata pred UN-om zbog presude

Kaubojske čizme, šešir, gitara i bijele gaće, jedini su komadi odjeće koje je Burck na sebe obukao. Našalio se s mnoštvom, kazavši kako svi trebaju stegnuti remen, no odmah se ispravio, uvidjevši kako isti on ne nosi na sebi. 'Ljudi su mi govorili kako bi trebao biti gradonačelnik i to još otkad sam stigao u New York. Političar sam i to je moj posao. Sama činjenica da mogu preživjeti dan a da me netko ne nalupa po stražnjici, dovoljna je demonstracija mojih političkih sposobnosti, ili diplomatskih, ako baš hoćete', kazao je okupljenom mnoštvu Burck.

Mišljenja prolaznika oko ideje 'Golog kauboja' kao gradonačelnika New Yorka, podijeljena su. 'Mislim da je to najobičnija šala. Ipak, prikazana je na jedinstven način, bez sumnje. Siguran sam da će pokupiti puno glasova birača', kazala je Arlene Ryan, jedna od prolaznica. 'Mislim kako uopće nema šanse, no nadam se da će pobijediti', nadovezao se Joe Marino, drugi prolaznik. Za rezultate ćemo morati 3. studeni, kad će se spomenuti izbori i održati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene