Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život na rubu

Godinama živio u smrtnoj opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 15 godina jedan je muškarac preživio s oštrim komadićem plastike u dušniku.

Kada je prije 15 godina Ge imao prometnu nesreću nakon koje je pao u komu, u grlo mu se zaletio komadić odlomljenog umjetnog zubala. Probudivši se iz kome svakodnevno ga je mučio bolni kašalj.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

Ge se obratio liječnicima za pomoć, a oni su otkrili kako mu se u dušniku nalazi strano tijelo. Međutim, tadašnji medicinski uvjeti nisu omogućili odstranjivanje komadića plastike.

'Jako samo kašljao, a imao sam i problema s disanjem', rekao je Ge. Nedavno je opet otišao u bolnicu, ovog puta zbog gripe. Liječnicima je spomenuo i problem s plastikom u dušniku. Ta je informacija došla do ravnatelja bolnice Lv Xuedonga, a on je odlučio pokušati izvaditi komadić zubala. Nekoliko sati operacije bilo je uspješno i Geu je izvađen dio plastike veličine nokta.

'To je napravljeno od plastike, tako da je oko njega bilo i nešto sputuma kada je kliznuo niz grlo pacijenta. To je bilo veoma sklisko, pa se tada nisu mogli koristiti forcepsom prilikom vađenja', rekao je Lv Xuedong, prenosi AP.

Sada su forcepsi koji se koriste za dušnike mnogo napredniji. Onaj koji je korišten kod Gea u operaciji pogodan je za vađenje materije uz pomoć bronhoskopa, zbog svog posebnog dizajna.

Ali operacija je bila riskantna jer je komadić bio oštar, objasnio je Lv. 'Mnogo je opasnije nego smo očekivali. Nakon što smo ga izvadili, možemo vidjeti da je oštar. Da su moje ruke zadrhtale, moglo je ozlijediti dušnik', rekao je Lv.

Slučaj gospodina Gea veoma je rijedak jer većina pacijenata koja ima isti problem moraju odmah na odstranjivanje, budući da su im životi ugroženi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene