Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedini odgovoran za rat

NATO žestoko odgovorio Putinu: "Podcijenio je naše zajedništvo i predanost Ukrajinaca da obrane domovinu"

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg Foto: Afp
Glavni tajnik NATO-a, Jens Stoltenberg, odgovorio je Putinu da je upravo Rusija ta koja je započela rat i da Zapad samo podupire samoobranu Ukrajine.

Nakon govora ruskog predsjednika Vladimira Putina, stigao je i odgovor iz NATO-a.

Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, rekao je da bi pobjeda Rusije u Ukrajini bila opasna za sigurnost cijelog svijeta. "Zato zato ne smijemo odustati i moramo dodatno pojačati našu podršku Ukrajini", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin drži govor Rafalna paljba po Zapadu Putin šokirao na kraju gotovo dvosatnog govora: Rusija je izašla iz sporazuma o nuklearnom naoružanju

Demantirao je Putinove tvrdnje da Rusija nije započela rat i prozvao ju agresorom kojeg nitko ne napada. Putina je imenovao kao jedinog odgovornog za eskalaciju rata, a Ukrajinu je proglasio žrtvom ruske agresije

"Mislio je da može uništiti Ukrajinu i podijeliti nas, ali je podcijenio naše zajedništvo i predanost Ukrajinaca da obrane vlastitu domovinu", rekao je Stoltenberg.

Putina je pozvao da još jednom razmisli o izlasku Rusije iz sporazuma o nuklearnom naoružanju te je izrazio zabrinutost da bi Kina mogla pomoći Rusiji u naoružavanju nuklearnim oružjem.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene