Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebne inspekcije

Glavni krivac za probleme s Airbusima je Rolls Royce motor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska agencija za zrakoplovnu sigurnost izvijestila je kako je najvjerojatniji uzrok kvara na motoru Qantasova zrakoplova A380, koji je prošli tjedan prisilno sletio u Singapuru, vatra koja je izbila zbog istjecanja ulja

Izdana je odredba o obveznoj provedbi niza provjera i inspekcija na svim sličnim zrakoplovima koji koriste Rolls Royceove motore tipa Trent 900.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sloboda kretanja Japan više nema najjaču putovnicu na svijetu: Doznajte i na kojem je mjestu Hrvatska Ilustracija Pomoć nije stigla Pogubili muškarca zbog kilograma kanabisa: Obitelj do samog kraja molila za pomilovanje

>> Strah od havarije: Mijenjaju se motori na tri Airbusa A380

>> Rolls Royce: Incident Quantasova zrakoplova vezan samo za motor Trent 900

Australska zrakoplovna tvrtka Qantas je priopćila da očekuje kako će njezina flota Airbusa A380 ostati prizemljena još najmanje 48 sati kako bi se nastavila istraga o prošlotjednom kvaru na motoru, koji je rezultirao dramatičnim izvanrednim slijetanjem zrakoplova u Singapuru.

Singapore Airlines, koji također posjeduje zrakoplove A380 s Rolls Royceovim motorima tipa Trent 900, izvijestio je kako će na nekim letovima možda biti potrebno zamijeniti neke zrakoplove A380 manjima kako bi se ispunio naputak o provjerama i inspekcijama motora.

Iz tvrtke Rolls Royce su istaknuli da je riječ o prvome takvom kvaru na nekom od njezinih motora za civilnu uporabu od 1994. 'Radimo u uskoj suradnji s Airbusom, našim klijentima i vlastima, i kao i uvijek sigurnost ostaje naš najveći prioritet', kaže se u izjavi.

Dionice Rolls Roycea na londonskoj burzi od prošlog su tjedna pale za oko 10 posto.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene