Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultat istrage s Airbusom

Rolls Royce: Incident Quantasova zrakoplova vezan samo za motor Trent 900

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Incident koji je uzrokovao dramatično izvanredno slijetanje zrakoplova Airbus A380 tvrtke Quantas Airways u Singapuru prošlog tjedna vezan samo za Rolls Royceov motor Trent 900, priopćio je u ponedjeljak britanski proizvođač motora za zrakoplove.

Rolls Royce je u u izjavi u Londonu rekao da je kao rezultat istraga s Airbusom i nadležnim zrakoplovnim agencijama dogovoren niz provjera i inspekcija. 'Rolls Royce je ostvario napredak u razumijevanju kvara motora Trent 900 u zrakoplovu A380 na Quantasovu letu Q32 4. studenog 2010. godine. Sada je jasno da je incident vezan za motor Trent 900', kaže se u izjavi.

Pročitajte i ovo Zakon o trajanju uređaja - 1 Europski parlament Odlična vijest za građane: Pogledajte koje promjene donosi novi zakon o uređajima Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen''

>> Na Airbusu A380 otkrivene 'manje anomalije'

Tvrtka je također istaknula da je to prvi takav kvar na nekom od njezinih motora za civilnu uporabu od 1994. 'Radimo u uskoj suradnji s Airbusom, našim klijentima i vlastima, i kao i uvijek sigurnost ostaje naš najveći prioritet', kaže se u izjavi.

Dionice Rolls Roycea na londonskoj burzi oporavile su se za više od dva posto prije u ponedjeljak nakon što su krajem prošlog tjedna pale za oko 5 posto. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene