Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavna avenija u Groznom dobila ime po Vladimiru Putinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna avenija koja prolazi središtem Groznoga, glavnoga grada ruske republike Čečenije, od nedjelje nosi ime ruskog premijera Vladimira Putina, koji je time počašćen što je u Čečeniju poslao ruske vojsku da uništi tamošnje separatiste, prenijele su agencije.

Ulica se prije zvala Avenijom pobjede, uobičajenim nazivom iz doba bivšeg Sovjetskog Saveza, a od danas se diči nazivom "Prospekt Putina", odnosno Putinovom avenijom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na sastanku u Moskvi Plan od 12 točaka Zbog ovoga će Putinu pasti mrak na oči: Ukrajinski dužnosnik objavio što Kijev planira nakon povratka Krima Ilustracija prema podacima iz 2021. Najviše je Ivana i Marija, a od sada u novoj tražilici DZS-a možete provjeriti s koliko ljudi dijelite ime

Na snimkama emitiranim u programima ruske televizije mogu se vidjeti skupine tinejdžera kako ističu čečensku zeleno, bijelo, crvenu zastavu prolazeći avenijom, duž koje su postavljeni plakati s Putinovim portretima.

"Ovo smo napravili kako bismo odali priznanje izvanrednom doprinosu Vladimira Putina u borbi protiv terorizma, ali i njegovu doprinosu ekonomskoj i socijalnoj obnovi Čečenije", rekao je za Interfax gradonačelnik Groznoga Muslim Kučijev.

Putin je 1999. godine, tada kao ruski predsjednik, u Čečeniju poslao ruske trupe kako bi preuzele kontrolu nad tom regijom od pobunjenika koji su odande protjerali ruske vojne snage u prethodnom ratu. U drugome čečenskom ratu poginulo je na tisuće ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene