Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobijedio u drugom krugu

Uspio je! Nogometna legenda George Weah novi je predsjednik Liberije

George Weah (Foto: AFP)
George Weah (Foto: AFP) Foto: Afp
George Weah, bivša nogometna zvijezda i jedan od ponajboljih sprtaša Afrike, ušao je u povijest i postao predsjednik Liberije, pobijedivši na izborima potpredsjednika Josepha Boakaija u drugom krugu.

"Na osnovu rezultata Weah je izabrani predsjednik", rekao je Morluba Morlu, zamjenik menadžera kampanje nekadašnjeg nogometaša za agenciju Reuters.

Pročitajte i ovo Behgjet Pacolli, kosovski ministar vanjskih poslova (Foto: AFP) Razgovarao s vladom afričke države "Ivica Dačić širi lažne vijesti": Kosovski šef diplomacije zanijekao tvrdnje da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Slika nije dostupna Žrtve povezane Pojavila se nova misteriozna bolest

"Sa dubokim emocijama želim da se zahvalim liberijskom narodu koji me je počastvovao današnjim glasanjem. Ovo je velika nada za sve nas", napisao je legendarni nogometaš i novoizabrani predsjednik Liberije na svojem Twitter profilu.

Weah je proglasio pobjedu nakon prebrojanih 70 posto glasova birača u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Goerge Weah je u svijetu nogometa ostao zapamćen i po tome što je za svoje nastupe u talijanskom prvoligašu Milanu dobio Zlatnu loptu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene