Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugačija pravila

Gdje su nestali tradicija i tajnost? Moderni mafijaši ne mogu odoljeti Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godinama su sicilijanski mafijaši tajili gotovo sve o sebi. A onda se pojavio Facebook.

Sicilijanska mafija poznata je po strogoj tradiciji i krvnim ritualima koji su njihove identitete i prakse generacijama držali u tajnosti. Ali ni mafija nije ostala imuna na društvene mreže. Facebook su na početku koristili pod lažnim imenima kako bi dogovorili poslove povezane s drogom i potraživali novac kako bi pružili zaštitu, piše Daily Mail.

No, sada popularnu društvenu mrežu koriste kako bi pokazali svu svoju moć i bogatstvo. Jedan od onih koji to rade bio je i Domenico Palazzotto. Objavljivao je fotografije odmora na jahti, vožnje u limuzini i ispijanja šampanjca.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura"

Još jedan kriminalac Salvatore D'Alessandro također nije uspio odoljeti objavljivanju slika svog luksuznog stila života.

'Za sada sam jedan od malih morskih pasa koji love u dubokom. Ali doći će trenutak kada ću isplivati na površinu i neću imati sućuti za nikoga', napisao je jednom prilikom.

Policija vjeruje da online hvaljenjem mafijaši neće zacementirati svoju moć. Upravo suprotno, ovo bi moglo značiti njihov pad. Spomenuti Palazzotto bio je jedan od 95 uhićenih tijekom operacije u lipnju kojom su, prema tvrdnjama policije, srušene zvijezde u usponu među bandama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene