Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da znamo, išli bi po njega'

Gates: SAD već godinama ne zna gdje je Bin Laden

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države ne znaju gdje je vođa Al Kaide Osama bin Laden i ‘već godinama’ nemaju pouzdanih informacija o njegovu kretanju, izjavio jeamerički ministar obrane Robert Gates za televizijsku postaju ABC.

Odgovarajući na pitanje čini li Pakistan dovoljno kako bi uhvatio najtraženijeg zločinca u svijetu, Gates je rekao: ‘Ne znamo gdje je Osama. Da znamo, išli bismo po njega.’ Gates usto nije mogao potvrditi informaciju prema kojoj taliban koji boravi u pakistanskom zatvoru zna gdje je Bin Laden bio početkom 2009. SAD je raspisao tjeralicu uz nagradu od 50 milijuna dolara za hvatanje živog ili mrtvog Osame bin Ladena i za bilo kakvu informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna Ugovara se termin CIA: Tko iz Senata pošalje zahtjev, može vidjeti mrtvog Osamu!

>> Imali su ga šansu uhvatiti, ali su poslali premalo snaga

Većina stručnjaka misli da se Bin Laden skriva u pakistanskim planinama, a neki misle da bi se bolje mogao prikriti u velikome gradu. Jedino je sigurno da je koncem 2001. pobjegao iz Afganistana i ušao u Pakistan preko pokrajine Sjevernog Vaziristana, plemenskog poluautonomnog područja nastanjenog Paštunima, tradicionalnim protivnicima središnje vlasti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene